Derfor elsker vi kunsten i Beta VII

Si ifra, da! Hvis noe er galt. Kodak, Livni og Jor gjør det med denne statuen.

7. Sinnataggen

Det er ingen som elsker når barn er sinte, akkurat. Likevel smiler vi når vi ser Sinnataggen. Hvorfor det, egentlig? Er det sånn at den kraften som ligger i å være sint faktisk er noe vi vil at unger skal ha? Selv om det er litt plagsomt? Sinnataggen er i alle fall den vi er mest glad i av alle skulpturene i merkelige Vigelandsparken.

Den sør-afrikanske antiapartheidhelten Nelson Mandela hilste på Sinnataggen en gang han besøkte Norge. Da sa han til en norsk avis: «Jeg føler meg nært knyttet til denne unge gutten. Han er et symbol på motstandskampen. Du kan se det er mye motstand i ham – noe som er veldig viktig for ham.» Det er billedhoggeren Gustav Vigeland fra Norge som har laget Sinnataggen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s