Derfor elsker vi kunsten i Beta VI

Et av verdens aller største kunstikoner har også fått plass i Beta.

6. Skrik

Skrik er en av verdens skatter. Det er som Edvard Munch har forsøkt å male hvordan angst eller fortvilelse ser ut som et menneske. Fram til da hadde det ikke vært så vanlig å male følelser, man malte kanskje heller konkrete situasjoner som skapte følelser. I dagboka si skrev Munch om hvordan bildet ble til: «Jeg gik bortover veien med to venner – solen gik ned – Jeg følte som et pust av vemod – Himmelen ble plutselig blodig rød – Jeg stanset, lænede meg til gjerdet mat til døden – så ut over de flammende skyerne som blod og sværd over den blåsvarte fjord og by – Mine venner gik videre – jeg sto der skjælvende av angst – og følte et stort uendelig skrik gjennom naturen.» Bildet er blitt et ikon. Og kunstmaleren Edvard Munch kom fra Norge.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s