Derfor elsker vi kunsten i Beta V

Er det ikke deilig med et bilde fullt av glede? Takk, Peder Severin Krøyer!

5. Hip hip hurra! Kunstnerfest på Skagen

Det er faktisk litt morsomt at Danmarks mest kjente maleri heter Hip hip hurra, mens Norges mest kjente heter Skrik. Noen mener det sier noe om mentaliteten til de to nasjonene. Kanskje det er mer hurra i Danmark og mer skrik i Norge? Det viktigste er at Hip hip hurra er et deilig bilde, med varmt sommerlys som drysser ned over glade mennesker. Bildet er malt av Peder Severin Krøyer, en av Danmarks mest berømte kunstmalere gjennom alle tider. Krøyer hatet å arbeide om kvelden. Han mente at om kvelden skulle alle heller være sammen, med mat, vin og glede. Krøyer solgte bildet til en av Sveriges rikeste menn, for hele 5000 kroner. Det var i 1888, i dagens verdi ville det vært mer enn 300.000 kroner. (Så da skjønner vi jo at han ikke trengte å jobbe om kvelden.)

Noen sier at vakre bilder ikke er så viktige, men det er vi ikke enige i. Vi har i alle fall lyst til å sitte ved et sånt bord.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s